Τα Νέα του Συλλόγου
---------- . ----------
Έτος 2009

Ανακοίνωση 20091202δ: Την Δευτέρα 30/11/09, το πρωί, ανήμερα της εορτής του Αγίου Ανδρέα, τελέσθηκε στο εκκλησάκι αρτοκλασία και Θεία Λειτουργία, πάλι με φροντίδα του Ι.Γ.Ε. και του Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου, του Αμαρουσίου. Σ' αυτήν παρέστη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, εκπρόσωπος του Ι.Γ.Ε. και πλήθος κόσμου. Τον Σύλλογο εκπροσώπησε ο Ειδικός Γραμματέας αυτού, Ανδρέας Παπαπαναγιώτου '64.
---------- . ----------

Ανακοίνωση 20091202γ: Την Κυριακή 29/11/09, στις 8:00 μ.μ., στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος συνεορτάσθηκε η Ημέρα των Αποφοίτων με την επέτειο των 60 ετών από την ίδρυση του Εθνικού Εκπαιδευτηρίου Αναβρύτων (1949 - 2009) σε μία λαμπρή πανηγυρική εκδήλωση.
Η εκδήλωση αυτή περιλάμβανε ομιλίες, προβολή οπτικοακουστικού υλικού σχετικού με την λειτουργία και το σύστημα του σχολείου, βραβεύσεις αξιόλογων ανθρώπων και, τέλος, χοροεσπερίδα.
Λεπτομέρειες για την εκδήλωση καθώς και φωτογραφίες θα δημοσιεύσουμε σύντομα, σε επόμενη ανακοίνωση.

---------- . ----------

Ανακοίνωση 20091202β:
Το απόγευμα της Κυριακής 29/11/09, στις 4:30 μ.μ., τελέσθηκε κατανυκτικός Εσπερινός στο εκκλησάκι του Αγίου Ανδρέα, στο Σχολείο, με φροντίδα του Ι.Γ.Ε. (Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών, εποπτεύουσα αρχή όλου του κτήματος και του δάσους Συγγρού) και του Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου, του Αμαρουσίου.
---------- . ----------

Ανακοίνωση 20091202α:
Την Κυριακή 29/11/09, στις 12 το μεσημέρι, τελέσθηκε με φροντίδα του Συλλόγου μας, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας Αποφοίτων, ο καθιερωμένος Αγιασμός και αρτοκλασία στο εκκλησάκι του Αγίου Ανδρέα, στα Ανάβρυτα. Παραβρέθηκε ο Επίτιμος Πρόεδρος του Συλλόγου, Βασιλέας Κωνσταντίνος '58, ο Πρόεδρος, Απόστολος Κάλλιος '56, πολλοί απόφοιτοι και παλαιοί μαθητές, καθηγητές και διοικητικό προσωπικό του Εθνικού Εκπαιδευτηρίου Αναβρύτων καθώς και περίοικοι και περαστικοί.
Εφέτος, δεν έγινε το καθιερωμένο γεύμα στο «Ανατολικό» αλλά το ίδιο βράδυ, η Ημέρα των Αποφοίτων συνεορτάσθηκε με την επέτειο των 60 ετών από την ίδρυση του Εθνικού Εκπαιδευτηρίου Αναβρύτων (1949 - 2009) σε μία λαμπρή πανηγυρική εκδήλωση, στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος, για την οποία γίνεται αναφορά στην Ανακοίνωση 20091202γ.

---------- . ----------

Ανακοίνωση 20091124: Εφέτος η Ημέρα Αποφοίτων θα συνεορτασθεί με την επέτειο των 60 ετών από την ίδρυση του Εθνικού Εκπαιδευτηρίου Αναβρύτων (1949-2009) σε μία πανηγυρική εκδήλωση που θα γίνει το βράδυ της Κυριακής 29/11/09 στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος.
Το πρωί της ίδιας ημέρας (για την ακρίβεια στις 12:00 το μεσημέρι) θα τελεσθεί ο καθιερωμένος Αγιασμός και αρτοκλασία στο εκκλησάκι του Αγίου Ανδρέα, στα Ανάβρυτα.

Επί πλέον, όπως πληροφορηθήκαμε από το Ι.Γ.Ε., το απόγευμα της Κυριακής 29/11/09, παραμονή της εορτής του Αγίου Ανδρέα, θα τελεσθεί Εσπερινός και το πρωί της Δευτέρας 30/11/09, ανήμερα της εορτής του Αγίου, θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία. Τόσον ο Εσπερινός της Κυριακής όσο και η Θεία Λειτουργία της Δευτέρας θα γίνουν με φροντίδα του Ι.Γ.Ε. και δεν γνωρίζουμε τις ακριβείς ώρες ενάρξεως. Πιθανολογούμε, ότι ο Εσπερινός θα αρχίσει κατά τις 5:00 μ.μ. και η Θεία Λειτουργία θα τελειώσει κατά τις 9:00 με 9:30 π.μ.

---------- . ----------

Ανακοίνωση 20091024: Μετά τους Κώστα Σοφιανό '57 (+Ιούνιος 2009) και Δημήτρη Δημητρίου '61 (+Ιούλιος 2009), ένας ακόμη αγαπητός συναπόφοιτος και φίλος, ο Παναγιώτης Κανελλάκης '59 πέρασε τον Αχέροντα αφήνοντας τους δικούς του και όλους τους γνωστούς και φίλους του μέσα στην θλίψη, την οδύνη και την πίκρα για τον αναπάντεχο θανατό του που επήλθε λόγω ξαφνικού αγγειακού προβλήματος (ανεύρυσμα αορτής) κατά την επιστροφή του από ταξίδι.
Πάντοτε δραστήριος, με πλούσιο κοινωνικό έργο, έδινε τον εαυτό του για το κοινό καλό χωρίς να επιζητεί προβολή ή ανταμοιβή για το έργο του.
Είναι χαρακτηριστική και την παραθέτουμε αυτούσια (από την εφημερίδα «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» του Σαββάτου 24/10/09), η δημοσίευση του Δ.Σ. της Greenpeace, του ελληνικού σκέλους της οποίας ο εκλιπών υπήρξε ιδρυτικό μέλος, πρώτος Πρόεδρος και μέλος του Δ.Σ.:
«Το διοικητικό συμβούλιο της Greenpeace και όλο το ελληνικό γραφείο εκφράζουν την βαθιά τους οδύνη για τον ξαφνικό θάνατο του Παναγιώτη Κανελλάκη.
Ο Παναγιώτης Κανελλάκης υπήρξε συνιδρυτής, πρώτος πρόεδρος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ελληνικού Γραφείου της Greenpeace.
Ο θάνατος του Παναγιώτη Κανελλάκη αποτελεί μια πραγματική απώλεια, όχι μόνο για τη μικρή οικογένεια της Greenpeace, αλλά και για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Οσοι από εμάς γνώρισαν τον Παναγιώτη, νιώθουμε πως το όραμα για μια πιο δημοκρατική, δίκαιη και βιώσιμη κοινωνία έχασε έναν από τους πιο ένθερμους αγωνιστές του. Ωστόσο, την ίδια στιγμή αντλούμε δύναμη από την κοινή μας εμπειρία και δράση ώστε να καταστήσουμε αυτό το όραμα πραγματικότητα. Το οφείλουμε στον Παναγιώτη και το οφείλουμε σε εμάς, το οφείλουμε στην κοινωνία και το οφείλουμε στο περιβάλλον».

Η κηδεία του Παναγιώτη έγινε το Σάββατο 24/10/09 από τον Ι. Ναό των Αγ. Θεοδώρων του Α' Κοιμητηρίου Αθηνών με αθρόα συμμετοχή αναβρυτινών, συμμαθητών του και μη, που μαζί με τους δικούς του, τους πολλούς φίλους και τους γνωστούς του, τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία. Ανάμεσα στα πολλά στεφάνια διακρίναμε το πρωθυπουργικό, του Συλλόγου μας και των συμμαθητών του της τάξεως του '59. Στους δικούς του εκφράζουμε τα θερμότατα συλλυπητήριά μας και ευχόμαστε να είναι ελαφρύ το χώμα που θα σκεπάζει τον αγαπητό μας συναπόφοιτο και φίλο και αιωνία η μνήμη του
.
---------- . ----------

Ανακοίνωση 20090726:
Μέσα στον Ιούλιο και στις καλοκαιρινές διακοπές ήρθε η δυσάρεστη είδηση για την απρόσμενη απώλεια του συναποφοίτου Δημήτρη Δημητρίου '61.
Μόνιμος κάτοικος Λευκωσίας, ο Δημήτρης είχε τακτική επικοινωνία με τους συμμαθητές του της τάξεως του '61 και πάντοτε ενδιαφερόταν για τον Σύλλογο.
Η κηδεία του και η ταφή του έγιναν στην Κύπρο και ευχόμαστε να είναι αιωνία η μνήμη του και αναπαυμένη η ψυχή του.
---------- . ----------

Ανακοίνωση 20090625: Αποφράδα ημέρα η Κυριακή 21/6/09 καθώς με οδύνη πληροφορηθήκαμε ότι ο συναπόφοιτος και φίλος Κώστας Σοφιανός '57 έφυγε ξαφνικά για το Μεγάλο Ταξίδι.
Εξαίρετος επιχειρηματίας, οικογενειάρχης και φίλος, ο Κωστής Σοφιανός θα μας λείψει πάρα πολύ. Από τα ιδρυτικά και ενεργά μέλη του Συλλόγου, διετέλεσε κατά διαστήματα Ταμίας του Διοικητικού Συμβουλίου την περίοδο 1958-68 και ήταν πάντοτε κοντά στον Σύλλογο συμμετέχοντας σ' όλες τις εκδηλώσεις του.
Στην σύζυγό του, την αγαπητή μας Τζένη, που μέσα στα δύο τελευταία χρόνια έχασε αδελφό (Π. Ασημακόπουλος '58 +7/5/2007) και σύζυγο καθώς και στους δυο εκλεκτούς του γιους, τον Νίκο και τον Αλέξανδρο, εκφράζουμε τα θερμότατα συλλυπητήριά μας και ευχόμαστε να είναι ελαφρύ το χώμα που θα σκεπάζει τον αγαπητό μας συναπόφοιτο και φίλο και αιωνία η μνήμη του.
Η κηδεία του έγινε την Τρίτη 23/6/09, στις 5:00 μ.μ., από το Κοιμητήριο της Αναστάσεως, στον Πειραιά.
---------- . ----------




Στείλτε μας e-mail στη διεύθυνση: saeea@anavryta.org και γράψτε μας νέα δικά σας ή άλλων αποφοίτων και καθηγητών του Σχολείου.