Τα Νέα του Συλλόγου
---------- . ----------

Έτος 2011

Στείλτε μας ηλεκτρονικό μήνυμα (e-mail) στη διεύθυνση: mailmaster@anavryta.gr και γράψτε μας νέα δικά σας ή άλλων αναβρυτινών.


Ανακοίνωση_20111231β: Η Κοπή της Βασιλόπιττας 2012, η πρώτη εκδήλωση του Συλλόγου μας για το επόμενο έτος 2012, θα εορτασθεί μετά συζύγων και τέκνων την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 19:30, στην γνωστή φιλόξενη αίθουσα του 8ου ορόφου της Ελληνοαμερικανικής Ενώσεως, Μασσαλίας 22 & Διδότου (είσοδος από Μασσαλίας), Αθήνα, η οποία μας διατίθεται με την συνδρομή του αποφοίτου Λεωνίδα Ασημακόπουλου '67.
Οσοι επιθυμούν, μπορούν να έρθουν με το ΜΕΤΡΟ (γραμμή 2, σταθμός «Πανεπιστήμιο») και να περπατήσουν 3,5 τετράγωνα μέχρι την Ελληνοαμερικανική Ενωση.

---------- . ----------

Ανακοίνωση_20111231α: Μέσα στον Δεκέμβριο λάβαμε ευχές για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά από τα ακόλουθα μέλη μας καθώς και από καθηγητές και φίλους του συλλόγου μας. Με «κλικ» επάνω στο όνομα μπορείτε να διαβάσετε τις ευχές που παρατίθενται με την σειρά που τις λάβαμε :
Παπανδρέου Κώστας '61
Κουτούπης Θαλής '58
Αγγελάκος Ευάγγελος '57
Γιαννίδης Κώστας '64
Σκηνίτης Νίκος '73
Ποταμιάνος Γιώργος '63
Παντελίδης Μάνος '67
Κανελλάκης Παύλος '56
Δραμυτινός Γιώργος '57
Παπαβασιλείου Γιώργος '68
Νταμπανλής Αργύρης '78
Καμπαδέλλης Γιώργος '71
Μαρκίδης Σοφοκλής '61
Ζαχαρακόπουλος Θάνος '57
Χουρδάκης Γιώργος '70
κα Λίνα Δημητρίου, καθηγήτρια Πειραματικού Λυκείου Αναβρύτων
Σοφιανού Τζένη
κ. Λίνος Μπενάκης, καθηγητής Ε.Ε.Α.
Μιχαλιτσιάνος-Δηλαβέρης Παύλος '61
Ακολουθούν οι κάρτες που έστειλε το Δ.Σ. του Σ.Α.Ε.Ε.Α.:
α) ταχυδρομικώς και β) ηλεκτρονικώς.

---------- . ----------

Ανακοίνωση_20111220: Την Δευτέρα 5/12/2011 ολοκληρώθηκαν οι εκλογές στο Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (Ε.Β.Ε.Α.) και την Πέμπτη 8/12/2011 οι αντίστοιχες στο Ε.Β.Ε. Πειραιώς (βλ. Ανακοίνωση 20111125α με σημαντική επιτυχία για τους αναβρυτινούς υποψηφίους, τους οποίους συγχαίρουμε εγκαρδίως και τους ευχόμαστε Καλή Επιτυχία στο έργο τους ιδιαιτέρως σ' αυτή την τόσο δύσκολη περίοδο.

Στο Ε.Β.Ε. Αθηνών εξελέγησαν και συμμετέχουν στο νέο Δ.Σ. οι:
- Δημήτρης Δημητρίου '71, στο Μεταποιητικό Τμήμα,
- Νίκος Σοφιανός, γιος του Κώστα Σοφιανού '57, στο Εμπορικό Τμήμα,
- Χάρης Δασκαλάκης, γιος του Βασίλη Δασκαλάκη '64, στο Τμήμα Υπηρεσιών,
και, βέβαια, ο επικεφαλής του συνδυασμού, Κων/νος Μίχαλος, που είναι παλαιός μαθητής της τάξεως του '77 και ο οποίος θα συνεχίσει να είναι Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Α. για μία ακόμη θητεία.
Ιδιαίτερη τιμή αποτελεί η εκλογή, κατά την συγκρότηση του Δ.Σ. σε σώμα, του Νίκου Σοφιανού στην θέση του Γενικού Γραμματέα του Επιμελητηρίου.

Στο Ε.Β.Ε. Πειραιώς εξελέγη και συμμετέχει στο νέο Δ.Σ. ο Κώστας Γιαννίδης '64 στο Μεταποιητικό Τμήμα.

Εκ των υστέρων πληροφορηθήκαμε ότι στις εκλογές του Ε.Β.Ε.Αθηνών συμμετείχε και ο Παναγιώτης Δούμας, γιος του παλαιού μαθητή Χαραλάμπους Δούμα '57.

---------- . ----------

Ανακοίνωση_20111207β: Η εφετεινή Ημέρα Αποφοίτων εορτάσθηκε στο Σχολείο την Κυριακή 4/12/2011.
Από τις 12:00 μέχρι την 1:00 μ.μ. είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε το εσωτερικό του Πύργου, του οποίου οι εργασίες ανακαινίσεως έχουν ολοκληρωθεί. Εχει γίνει μεγάλη προσπάθεια να αποδοθεί η αρχική του εικόνα, σε σημείο που κάποιοι μαρμάρινοι τοίχοι αποδόθηκαν με ζωγραφική αφού δεν ήταν δυνατόν να βρεθούν τα κατάλληλα μάρμαρα.
Βέβαια, υπάρχουν σύγχρονες παρεμβάσεις, απαραίτητες για την λειτουργία αλλά και την ασφάλεια του κτηρίου (φωτισμός με σύγχρονα φωτιστικά και μικρούς προβολείς, στοιχεία πυροσβέσεως, κλπ).
Το ενδιαφέρον των επισκεπτών ήταν πολύ μεγάλο και ήταν εμφανής η συγκίνηση όλων μέσα από τις αναμνήσεις που προσπαθούσαν να συνδέσουν παρελθόν και παρόν.
«Εδώ ήταν το γραφείο του Ξένου» έλεγε ο ένας, «στην δική μας εποχή ήταν ο Σωτηρίου» έλεγε ο άλλος», «εδώ ήταν το σαμπανί υπνοδωμάτιο», έλεγε ένας τρίτος, «όχι το σαμπανί ήταν στον επάνω όροφο» αντέτεινε άλλος, «εδώ ήταν το σαλόνι», «εκεί τα πρώτα χρόνια ήταν τραπεζαρία» «κι εκει επάνω ήταν το πλαίη-ρούμ», ήσαν οι κουβέντες μεταξύ μας και δεν χορταίναμε να βλέπουμε και να θυμόμαστε.
Στην 1:00 μ.μ. έγινε ο Αγιασμός στο εκκλησάκι του Αγ. Ανδρέα και μετά συγκεντρωθήκαμε στην παλιά τραπεζαρία του Ανατολικού όπου ακολούθησε η πατροπαράδοτη συνεστίαση.
Η απρόσμενα μεγάλη προσέλευση μελών, πολύ πέραν του αναμενομένου αριθμού, δημιούργησε προς στιγμήν τον φόβο ότι κάποιοι δεν θα έχουν να καθήσουν αλλά η γρήγορη προσθήκη τραπεζιών και καρεκλών από το πάντοτε πρόθυμο και εξυπηρετικό προσωπικό του "Dijon", έλυσε το πρόβλημα.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Απόστολος Κάλλιος '56 καλωσόρισε τους συνδαιτημόνες, ανάμεσα στου οποίους οι καθηγητές μας Αλέξανδρος Καρτσακλής, Θεόδωρος Κουβάτσος, Κώστας Πανίτσας και Κώστας Πολίτης και από το προσωπικό του οικοτροφείου ο Γιώργος Λαζανάς και η πάντοτε παρούσα και αγαπητή μας Γεωργία.
Μετά τον Πρόεδρο, έλαβε τον λόγο ο απόφοιτος Χρήστος Κασιμάτης '73, με σύντομη αναφορά στην σύγχρονη κατάσταση που ζει η χώρα μας.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκέντρωσε το Ημερολόγιο 2012 του Συλλόγου, στο οποίο οι σελίδες του Συλλόγου εκτυπώθηκαν για πρώτη φορά σε ιλουστρασιόν χαρτί και δύο από αυτές ήσαν έγχρωμες.
Στην συνέχεια, πολλοί απόφοιτοι έκαναν ένα μικρό περίπατο μέχρι το δάσος και τα γύρω κτήρια και απεχώρησαν δίνοντας ραντεβού μετά από ένα χρόνο.

---------- . ----------

Ανακοίνωση_20111207α: Στις 29/11/11, παραμονή της εορτής του Αγ. Ανδρέα, ετελέσθη στο εκκλησάκι μας Αρχιερατικός Εσπερινός και αρτοκλασία. Χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου & Ωρωπού, κ. Κύριλλος, ο οποίος στον λόγο που έβγαλε αναφέρθηκε στην ζωή του Αποστόλου Ανδρέα και ιδαίτερα στα τρία κύρια στάδια αυτής που ακολουθούν την Χριστιανική διδασκαλία.

---------- . ----------

Ανακοίνωση_20111125γ: Η εφετεινή Ημέρα Αποφοίτων θα εορτασθεί στο Σχολείο την Κυριακή 4/12/2011.
Κατά την 1:00 μ.μ. θα τελεσθεί Αγιασμός στο εκκλησάκι του Αγ. Ανδρέα και θα ακολουθήσει η πατροπαράδοτη συνεστίαση.

---------- . ----------

Ανακοίνωση_20111125β: Την παραμονή της εορτής του Αγίου Ανδρέα, Τρίτη 29/11/2011, κατά τις 5:00 μ.μ., θα τελεσθεί στο εκκλησάκι του Σχολείου Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, κ. Κυρίλλου.
Την Τετάρτη 30/11/2011, ανήμερα της εορτής του Αγίου Ανδρέα, θα τελεσθεί στο εκκλησάκι του Σχολείου Θεία Λειτουργία που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις 9:30-10:00 π.μ.

---------- . ----------

Ανακοίνωση 20111125α: Εκλογές Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων στις αρχές Δεκεμβρίου 2011.
Όπως πληροφορηθήκαμε, τουλάχιστον τρεις απόφοιτοι και δύο παιδιά αποφοίτων συμμετέχουν στις επόμενες εκλογές για την ανάδειξη των διοικήσεων των Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων της χώρας, οι οποίες θα γίνουν στο μεν Ε.Β.Ε. Αθηνών στις 3, 4 και 5 Δεκεμβρίου 2011 στο δε Ε.Β.Ε. Πειραιώς στις 7 και 8 Δεκεμβρίου 2011.
Περισσότερα στοιχεία για τους υποψηφίους μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο επάνω στο όνομα του υποψηφίου για όσους υποψηφίους μας έχουν δώσει ή θα μας δώσουν στοιχεία είτε σε αρχείο είτε ως σύνδεσμο προς κάποια ιστοσελίδα.

Στο Ε.Β.Ε.Αθηνών είναι υποψήφιοι με τον συνδυασμό «Ενωμένη Επιχειρηματικότητα» του Κων/νου Μίχαλου '77 οι:
- Δημήτρης Δημητρίου '71, στο Μεταποιητικό Τμήμα.
- Νίκος Σοφιανός, γιος του Κώστα Σοφιανού '57, στο Εμπορικό Τμήμα και
- Χάρης Δασκαλάκης, γιος του Βασίλη Δασκαλάκη '64, στο Τμήμα Υπηρεσιών.
Ο επικεφαλής του συνδυασμού, Κων/νος Μίχαλος, είναι παλαιός μαθητής της τάξεως του '77.

Στο Ε.Β.Ε.Πειραιώς είναι υποψήφιοι με τον συνδυασμό «Πειραιάς-Ανάπτυξη» του κ. Γεωργίου Κασιμάτη οι:
- Κώστας Γιαννίδης '64 και
- Χρήστος Κασιμάτης '73
αμφότεροι στο Μεταποιητικό Τμήμα.

Όσοι ψηφίζουν ας δώσουν την ψήφο τους σε κάποιον από τους ανωτέρω υποψηφίους.
Όσοι δεν ψηφίζουν αλλά έχουν γνωστούς, οι οποίοι ψηφίζουν, ας τους ενημερώσουν σχετικώς και ας τους προτρέψουν να δώσουν την ψήφο τους σε αναβρυτινό υποψήφιο.
Όσοι τυχόν γνωρίζουν και άλλους αποφοίτους-υποψηφίους παρακαλούνται να μας ενημερώσουν σχετικώς (mailmaster@anavryta.gr) για να αναφέρουμε και αυτούς, προσθέτοντας και κάποιο μικρό αρχείο, αν θέλουν.

---------- . ----------

Ανακοίνωση_20111018β: Στον Δήμο Ψυχικού διοργανώνεται έκθεση ζωγραφικής στην μνήμη του αξέχαστου συμμαθητή μας και φύλακα κατά το σχολ. έτος 1959-60, Γιώργου Ζήρου '60, με έργα  δικά του.
Η έκθεση θα γίνει στο Δημοτικό Κτήριο Παλ. Ψυχικού (πρώην κέντρο Blue Bell), στην α' πλατεία του Παλ. Ψυχικού (πλατ. Βασ. Γεωργίου Β' - είναι η πρώτη πλατεία που συναντούμε μπαίνοντας στο Παλ. Ψυχικό από τον Φάρο) και θα διαρκέσει από τις 21 μέχρι τις 23 Οκτωβρίου 2011, πέντε χρόνια ακριβώς από την ημέρα που ο Γιώργος «έφυγε» από κοντά μας.
Οι ώρες λειτουργίας θα είναι :
Παρασκευή 21/10/11 : 18:30 - 22:00.
Σάββατο      22/10/11 : 11:30 - 13:30 και 18:00 έως 21:00.
Κυριακή      23/10/11 : 11:30 - 13:30 και 18:00 έως 21:00.

Είναι μία ευκαιρία να γνωρίσουμε την καλλιτεχνική πλευρά του Γιώργου, που ήταν πολύπλευρη και με πολλή ευαισθησία. Χαρακτηριστικό δείγμα είναι το ακόλουθο ποίημα που είχε δημοσιευθεί στο περιοδικό «Ανάβρυτα» το 1959.

---------- . ----------

Ανακοίνωση_20111018α: Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011, ένα χρόνο μετά την αδόκητη απώλεια του αγαπημένου μας παλαιού συμμαθητή και φίλου, Νίκου Κάρτσωνα '59, στις 10:30 το πρωί, ετελέσθη το ετήσιο μνημόσυνό του στον Ι.Ν. Αγίου Διονυσίου Αεροπαγίτου, στην οδό Σκουφά 34.
Ακολούθησε, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Αθηνών, κτήριο Κωστή Παλαμά, Ακαδημίας 48, μία όμορφη εκδήλωση τιμής της μνήμης του με αναφορά στο σημαντικό του έργο. Τρεις ομιλητές, με σύντομες αλλά μεστές ομιλίες, σκιαγράφησαν την προσωπικότητα και το έργο του Νίκου Κάρτσωνα, ως ιατρού και ανθρώπου. Η αίθουσα ήταν γεμάτη και ανάμεσα στον κόσμο ήσαν και αρκετοί αναβρυτινοί, συμμαθητές του Νίκου, μέλη του Δ.Σ. κ.ά.

---------- . ----------

Ανακοίνωση_20110530: Λάβαμε το ακόλουθο ιμέιλ από τον απόφοιτο Μελέτη Καραμπίνη '73 που απευθύνεται στα μέλη μας αναφερόμενος στην αυριανή (Τρίτη 31/5/11) κηδεία του αδελφού του, Δημήτρη Καραμπίνη '75 :
«

Αγαπητέ Ανδρέα και φίλοι Απόφοιτοι,

Σας ευχαριστώ θερμά για την συμπαράσταση. Επειδή αυριο ειναι η ημέρα οπου τα λόγια θα ειναι περιττά θα ηθελα στην μνήμη του αδελφού μου να μοιραστώ μαζύ σας σκέψεις που εχω αυτές τις ωρες.
Στην ζωή, οι ανθρωποι που ζούν δίπλα μας μας ερχονται κατα κανόνα τυχαία (παράδειγμα - δεν επιλέγουμε τους συγγενείς μας - αλλα και τους φίλους η τύχη μας τους φέρνει κοντά και μετά τους επιλέγουμε). Ουσιαστικά προσαρμοζόμαστε να ζούμε με οτι μας τύχει.
Θέλω πραγματικά να διαβεβαιώσω, εσας που γνωρίζατε τον Δημήτρη και μπορείτε να κρίνετε αυτά που σας γράφω, οτι ημουν πολύ τυχερός στην ζωή .
Ηταν για εμένα μεγάλη τύχη, τιμή και ευλογία που ειχα αδελφό και σύντροφο απο τα παιδικά μου χρόνια εναν ανθρωπο σαν τον Δημήτρη.

Σας φιλώ και σας ευχαριστώ

Μελέτης Καραμπίνης

».

---------- . ----------

Ανακοίνωση_20110529: Ως κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση για την απώλεια του αγαπητού μας συμμαθητή και εκλεκτού φίλου, Δημήτρη-Σέργιου Καραμπίνη '75, ακόμη και σε όσους γνώριζαν την άνιση μάχη του με την αμείλικτη και ύπουλη ασθένεια εδώ και ένα περ. χρόνο.
Πολύτιμος συνεργάτης (ήταν επί σειρά ετών Γενικός Διευθυντής του Ελληνικού Συνδέσμου Βιοτεχνών-Βιομηχάνων Υποδημάτων και Εξαγωγέων), καλός οικογενειάρχης, αγαπητός φίλος και πάντοτε γλυκομίλητος, ο Δημήτρης κέρδιζε αμέσως την εκτίμηση όσων τον γνώριζαν.
Στην σύζυγό του Κλειώ, τα παιδιά του και τον αγαπημένο του αδελφό, Μελέτη Καραμπίνη '73, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια.

Η κηδεία του Δημήτρη θα γίνει την Τρίτη 31/5/2011 στις 2:00 μ.μ. στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.
Ας είναι ελαφρό το χώμα που θα τον σκεπάσει και αιωνία η μνήμη του.

---------- . ----------

Ανακοίνωση_20110510: Με πολλή λύπη πληροφορηθήκαμε την απώλεια της Μαρίνας Κατσιάρη, συζύγου του συναποφοίτου Γιώργου Κατσιάρη '67, μετά από πολύχρονη ασθένεια, την οποία αντιμετώπισε με θάρρος και καρτερικότητα.
Η κηδεία της έγινε την Τετάρτη 27/4/2011 από τον Ι. Ναό Αγ. Λαζάρου του Α' Κοιμητηρίου Αθηνών σε στενό οικογενειακό κύκλο.
Στον φίλο Γιώργο, στον πατέρα και στα αδέλφια της εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια.

---------- . ----------

Ανακοίνωση_20110509: Το Σάββατο 30/4/2011 έκλεισε τις πύλες της η λίαν επιτυχημένη έκθεση παλαιών χαρτών του συναποφοίτου Τάκη Σουκάκου '58, την οποία διοργάνωσε το Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Υδρας με θέμα «Ιστορική και Εκκλησιαστική Χαρτογραφία».
Τα εγκαίνια έγιναν το Σάββατο 2/4/11, στις 7:30 μ.μ. (βλ. Ανακοίνωση_20110329) και μέχρι σήμερα πάρα πολλοί επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά την εξαιρετική συλλογή του συμμαθητή μας με τους σπάνιους, παλαιούς, πρωτότυπους χάρτες που με τόσο μεράκι έχει συλλέξει, συντηρήσει και ταξινομήσει.
Το Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Υδρας ιδρύθηκε το 1918 και σήμερα στεγάζεται σε οικοδομηθέν το 1972 κτήριο που βρίσκεται κοντά στο Λιμεναρχείο, στην ανατολική πλευρά του λιμανιού.
Διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου - Μουσείου Υδρας είναι η κυρία Ντίνα Αδαμοπούλου και κύριο μέλος της οργανωτικής επιτροπής είναι η αγαπητή μας Τζένη Σοφιανού, χήρα του Κωστή Σοφιανού '57 και αδελφή των Παναγιώτη Ασημακόπουλου '58 και Νίκου Ασημακόπουλου '61.

---------- . ----------

Ανακοίνωση_20110425: Την Μεγ. Πέμπτη 21 Απριλίου 2011 αποχαιρετίσαμε στο Α' Κοιμητήριο Αθηνών τον αγαπητό απόφοιτο και φίλο, Πρόδρομο Μιχαηλίδη '62, που «έφυγε» πρόωρα για το μεγάλο ταξίδι μετά από σύντομη ασθένεια. Ο Πρόδρομος, δυναμικός και ακούραστος μαχητής για τις ιδέες του, διετέλεσε διευθυντής των γραφείων του Συλλόγου μας μεταξύ 1965 και 1968. Μεγάλο πλήθος κόσμου συνόδευσε τον Πρόδρομο στην τελευταία του κατοικία. Εκ μέρους του Συλλόγου μας κατατέθηκε στεφάνι στην σορό του και το Δ.Σ. εκπροσωπήθηκε από τον Ειδικό Γραμματέα του, απουσιαζόντων εκτός Αθηνών του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα.
Στην σύζυγό του και στην κόρη του καθώς και στα αδέλφια του εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια.

---------- . ----------

Ανακοίνωση_20110408: Την Παρασκευή 8/4/2011 στις 4 μ.μ. ετελέσθη, όπως κάθε χρόνο, η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στο εκκλησάκι του Αγίου Ανδρέα, στα Ανάβρυτα.
Πάρα πολλοί αναβρυτινοί έδωσαν το «παρών» καθώς και πολλοί περίοικοι και περαστικοί. Εκ μέρους του ΙΓΕ παρέστη ο Προϊστάμενος Διευθύνσεως, κ. Γ. Μπαλωτής. Η ατμόσφαιρα ήταν ιδιαιτέρως κατανυκτική και συνεπήρε όλους τους παρισταμένους. Ευχάριστη έκπληξη απετέλεσε η σύντομη ομιλία του ιερέως, ο οποίος πέραν των άλλων επεσήμανε και τις πάμπολλες αναφορές στο φυτικό βασίλειο που υπάρχουν μέσα στους «Χαιρετισμούς» συνδέοντάς τους έτσι με το έργο του ΙΓΕ.
Πολλές, τέλος, οι ευχαριστίες μας προς το ΙΓΕ για την ευκαιρία που μας δίνει κάθε χρόνο να ζούμε αυτές τις στιγμές.

---------- . ----------

Ανακοίνωση_20110404: Εκδρομή του Συλλόγου μας στην Στενή Ευβοίας, 13-15 Μαΐου 2011.
Για τις 13-15 Μαΐου 2011 προγραμματίσθηκε μία πολλά υποσχόμενη εκδρομή του Συλλόγου μας στην Στενή Ευβοίας.
Το πρόγραμμα είναι προσεκτικά σχεδιασμένο μετά από επιτόπια επίσκεψη τετραμελούς επιτροπής και πιστεύουμε ότι καλύπτει όλα τα γούστα. Σημειωτέον, ότι περιλαμβάνει και πεζοπορία για όσους θέλουν να ...κάψουν θερμίδες.
Τα σχετικά με την εκδρομή και τον τρόπο δηλώσεως συμμετοχής έχουν σταλεί με ιμέιλ στα μέλη του Συλλόγου που έχουν κοινοποιήσει στον Σύλλογο μία ηλεκτρονική τους διεύθυνση.
Οσοι δεν έλαβαν το πρόγραμμα ή το έλαβαν και θέλουν περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνήσουν με τα μέλη του Δ.Σ. Γιώργο Δραμυτινό '57, Λέανδρο Αναγνωστόπουλο '59 και Ανδρέα Παπαπαναγιώτου '64 (τα τηλέφωνά τους είναι στην ιστοσελίδα «Το Δ.Σ. του Συλλόγου»).

---------- . ----------

Ανακοίνωση_20110329: Έκθεση παλαιών χαρτών από την συλλογή Τάκη Σουκάκου '58 στο Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Υδρας από 2 έως 30 Απριλίου 2011.
Το Σάββατο 2/4/11 και ώρα 19:30 θα γίνουν τα εγκαίνια (βλ. πρόσκληση) της εκθέσεως παλαιών χαρτών, την οποία διοργανώνει το Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Υδρας με θέμα «Ιστορική και Εκκλησιαστική Χαρτογραφία».
Στα εγκαίνια θα ομιλήσουν η κα Αρτεμις Σκούταρη, διευθύντρια του Ιδρύματος Sylvia Ioannou Foundation και ο καθηγητής της Ιστορίας του Νεωτέρου Ελληνισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών και Ακαδημαϊκός, τέως Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, κ. Κωνσταντίνος Σβολόπουλος.
Η έκθεση θα διαρκέσει από 2 έως 30 Απριλίου 2011.
Ολοι οι χάρτες προέρχονται από την εξαιρετική συλλογή του Τάκη Σουκάκου '58, είναι πρωτότυποι και χρονολογούνται από το 1590 μέχρι το 1925.
Το Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Υδρας ιδρύθηκε το 1918 και σήμερα στεγάζεται σε οικοδομηθέν το 1972 κτήριο που βρίσκεται κοντά στο Λιμεναρχείο, στην ανατολική πλευρά του λιμανιού.
Διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου - Μουσείου Υδρας είναι η κυρία Ντίνα Αδαμοπούλου και κύριο μέλος της οργανωτικής επιτροπής είναι η αγαπητή μας Τζένη Σοφιανού, χήρα του Κωστή Σοφιανού '57 και αδελφή του Νίκου Ασημακόπουλου '61 και του αείμνηστου Παναγιώτη Ασημακόπουλου '58.

========== . ========== . ========== . ========== . ==========





Στείλτε μας ηλεκτρονικό μήνυμα (e-mail) στη διεύθυνση: mailmaster@anavryta.gr και γράψτε μας νέα δικά σας ή άλλων αναβρυτινών.