Τα Νέα του Συλλόγου
---------- . ----------

Έτος 2012

Στείλτε μας ηλεκτρονικό μήνυμα (e-mail) στη διεύθυνση: mailmaster@anavryta.gr και γράψτε μας νέα δικά σας ή άλλων αναβρυτινών.


Δεκέμβριος 2012
---------------------
Εξαιρετική διάκριση για τον απόφοιτο Σπύρο Κασιμάτη '72
Το σχετικό κείμενο είναι στα αγγλικά και έχει ως εξής :
As of December 2012 Spyros Kasimatis (72) is a member of the United World Colleges National Committee of Greece.
The United World College of the Atlantic was founded as an International Baccalaureate Diploma school in 1961 by Kurt Hahn, the highly influential educator of the 20th century. Today there are 13 UWColleges and more than 3.000 IB schools worldwide. The UWC National Committee of Greece selects and funds the studies of Greek students of 16-19 in one, or more, UWColleges.

Παραθέτουμε την ελληνική μετάφραση μαζί με τα θερμά μας συγχαρητήρια στον αγαπητό μας Σπύρο :
Από τον Δεκέμβριο 2012 ο Σπύρος Κασιμάτης'72 είναι μέλος της Εθνικής Επιτροπής της Ελλάδας για τα United World Colleges.
Το United World College of the Atlantic ιδρύθηκε ως σχολείο του International Baccalaureate Diploma το 1961 από τον Kurt Hahn, μεγάλης επιρροής παιδαγωγό του 20ού αιώνα. Σήμερα λειτουργούν 13 Κολλέγια UWC και περισσότερα από 3.000 Σχολεία IB σ' όλον τον κόσμο. Η Εθνική Επιτροπή της Ελλάδας για τα UWC επιλέγει κάθε χρόνο Έλληνες μαθητές και μαθήτριες 16 ετών και χρηματοδοτεί τη φοίτησή τους σε κάποιο Κολλέγιο UWC.

----- . ----- . ----- . ----- . -----

Σεπτέμβριος 2012
---------------------
[7/9/2012] - Ενημέρωση για καπνίζοντες και μη:
Ο φίλος παλαιός μαθητής Θαλής Κουτούπης '58, του οποίου η συνεισφορά στην επιτυχημένη διοργάνωση του εορτασμού των 60 ετών από την ίδρυση του Σχολείου μας (29/11/2009) ήταν καταλυτική, έχει μία οικολογική πρόταση για στακτοδοχείο/ανθοδοχείο. Είναι μία καλή ευκαιρία να δείξουμε την οικολογική μας διάθεση.

----- . ----- . ----- . ----- . -----

Ιανουάριος 2012
---------------------
Ανακοίνωση_20120122: Κοπή βασιλόπιττας 2012
Η πρώτη εκδήλωση του Συλλόγου μας το 2012, η κοπή της βασιλόπιττας, εορτάσθηκε την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012 στην γνωστή φιλόξενη αίθουσα του 8ου ορόφου της Ελληνοαμερικανικής Ενώσεως, Μασσαλίας 22 και Διδότου, Αθήνα, η οποία μας διατίθεται κάθε χρόνο (από το 2007) για την εκδήλωση αυτή με την συνδρομή του αποφοίτου Λεωνίδα Ασημακόπουλου '67, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμότατα.
Αρκετά νωρίτερα από την καθωρισμένη ώρα (7:30 μ.μ.) άρχισε η προσέλευση των αποφοίτων, πολλοί από τους οποίους ήρθαν μαζί με τα έτερά τους ημίσεα και σύντομα η αίθουσα γέμισε από τις χαρούμενες ανταλλαγές ευχών για τον Καινούργιο Χρόνο μαζί με τις συζητήσεις για ποικίλα θέματα με προεξάρχοντα τα οικονομικά λόγω της κρίσεως που πλήττει την χώρα μας.
Από πλευράς καθηγητών, τίμησαν την εκδήλωση οι κ.κ. Αλέξανδρος Καρτσακλής, Λίνος Μπενάκης και Κώστας Πανίτσας και από το προσωπικό του Σχολείου η αγαπητή μας Γεωργία και ο αγαπητός μας Γιώργος Λαζανάς με τον γιο του.
Κατά τις 9 παρά 20, ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Απόστολος Κάλλιος ΄56, πήρε το μικρόφωνο και καλωσώρισε τους παρισταμένους. Κύριο σκέλος της μικρής ομιλίας του ήταν η απόφαση του Δ.Σ. να συνδράμει ο Σύλλογος εκείνα από τα μέλη του, τα οποία λόγω των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσεως μπορεί να χρειάζονται κάποιο έκτακτο στήριγμα. Η ενέργεια αυτή μπορεί να γίνει και σε συνεργασία με μέλη του Συλλόγου που θα είχαν την σχετική δυνατότητα και διάθεση καθ' όσον η συνδρομή δεν είναι απαραίτητο να είναι μόνον οικονομική αλλά μπορεί να ποικίλει ανάλογα με την κάθε περίπτωση. Κατόπιν αυτού κάλεσε τους παρισταμένους αλλά και όλα τα μέλη του Συλλόγου να ενημερώσουν το Δ.Σ. σε περίπτωση που αντιληφθούν την ύπαρξη μιας τέτοιας ανάγκης στηρίξεως, ώστε το Δ.Σ. να επιληφθεί αμέσως και με την δέουσα διακριτικότητα, όπως το έχει κάνει και στο παρελθόν.
Ακολούθως, ο Πρόεδρος του Συλλόγου έκοψε την βασιλόπιττα και ακολούθησε η κλήρωση για το «φλουρί». Τον λαχνό «τράβηξε», όπως κάθε χρόνο, η κόρη του Ευάγγελου Μουστάκα '56 και ανέδειξε τυχερό της χρονιάς τον Πέτρο Βενέτη '61, στον οποίο ευχόμαστε η τύχη αυτή να τον συνοδεύει σ' όλο το 2012 μαζί με Υγεία, Χαρά και Ευτυχία.
Τέλος, αφού απολαύσαμε την όπως πάντοτε εύγευστη βασιλόπιττα καθώς και την εξαίσια θέα με την φωτισμένη Ακρόπολη, ευχηθήκαμε ο ένας στον άλλο «Και του Χρόνου» και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την επόμενη εκδήλωση του Συλλόγου που προβλέπεται να είναι μία τριήμερη εκδρομή στα Τρίκαλα Κορινθίας κατά τον μήνα Μάρτιο.

----- . ----- . ----- . ----- . -----

========== . ========== . ========== . ========== . ==========





Στείλτε μας ηλεκτρονικό μήνυμα (e-mail) στη διεύθυνση: mailmaster@anavryta.gr και γράψτε μας νέα δικά σας ή άλλων αναβρυτινών.